Bijeenkomst 16 februari 2016

Er worden deze avond, doordat de spreker afgemeld heeft in verband met ziekte, een aantal series van leden gedraaid.

Eerst de series van Arend. Ciudad de las Artes y las Ciencias Ga je naar Valencia dan mag je De Stad van de Kunsten en Wetenschappen eigenlijk niet missen. Dit complex van bijzondere gebouwen ligt in de oude bedding van de rivier Turia. Het is een ontwerp van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Naast een aantal bijzondere gebouwen zijn er ook veel kunstwerken te zien. In de AV-Show wordt hiervan een impressie gegeven; Muziek: Schiller. Er worden positieve woorden gesproken.

De tweede serie gaat over Herfst op het Landgoed Twickel. Twickel is bekend om het landschapsschoon. Kenmerkend is de harmonie tussen natuur­ en cultuurlandschappen: de afwisseling van bossen, heidevelden en moerassen met akkers en weilanden. Met als extra accenten daarin talrijke beken, houtwallen, boomgroepen en solitaire bomen. Op het landgoed kom je bijna alle typisch Twentse landschappen tegen. Er zijn loofbossen en naaldbossen in grote aaneengesloten bosgebieden en in kleine verspreid liggende bosjes In de AV­Show Herfst op het landgoed Twickel maken we een wandeling over dit prachtige landgoed in herfsttooi. Muziek: Yanni. 2016. Dit is een heel andere serie, waar de maker nog wat aan wil veranderen. De
climax van de muziek loopt niet helemaal synchroon met de beelden.

Dan volgen de serie van Max Joore : Mist Een fantasie in een mistig bos. Er blijkt veel te zien. Veel meer dan mist alleen. Een serie met de allure zoals Max ze maakt.

Nu komen Bert en Berta met de serie: “Hamelen” is een serie van twee minuten over de “rattenvangerstad” Hamelen. De serie is samengesteld uit gescande dia’s uit 2004 en digitale foto’s uit 2014. Voor de muziek is gebruik gemaakt van het liedje “Tijd vliegt” uit de musical “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen”, gespeeld op keyboard door Maarten Fransen. Naar aanleiding van opmerkingen uit de groep zal worden geprobeerd de rattenvanger nog vaker terug te laten komen.

“Voorjaar in Noord­Duitsland” duurt ruim vijf minuten en bevat beelden van vier tuinen. Deze tuinen werden door ons bezocht in mei 2015. De muziek is “High Seasons” van Yaskim. Er wordt gesproken informatie gegeven over de tuinen. Omdat werd aangegeven dat de serie “als los zand aan elkaar hing” moet de tekst mogelijk herzien worden.

Hierna was Arie met zijn mooie serie luchten. De serie China Light was van Maria, een licht show, van beelden gemaakt van Parachute stof, dit jaar 2015/2016 vond dit plaats in de sprookjeshof te Zuidlaren. Mooie serie.

Gerrit Hof nam ons mee naar de laatste zomer van het Noorder Dierenpark. De serie laat beelden zien van het dierenpark in het laatste jaar van zijn bestaan. Tot en met 2015 lag het park midden in Emmen. Op deze plek komen waarschijnlijk huizen, kantoren of winkels te staan. Daarom heb ik door de beelden van de dieren, deze gebouwen heel wazig laten opkomen en ook weer laten verdwijnen. Voor velen van ons was dit te wazig, daarom zal ik daar het een en ander nog wat duidelijker maken. De serie eindigt met de verhuizing van de dieren naar een nieuwe locatie. Gemaakt op een wandeling in de dierentuin. De gebouwen komen ervoor in de plaats.

De voorzitter wenst iedereen wel thuis.

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright