Bijeenkomst 21 April 2015

Bij afwezigheid van de voorzitter opent Rolf de Ruiter de vergadering. Met kennisgeving zijn afwezig: Gert Loer, Max Joore, Henk Hageman, Arend Veltkamp, Will Kuiper en Harro Teeuw.

 

Na uitgebreid overleg wordt besloten dat de fotosafari komend najaar naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest zal gaan.
In het kader van ons 25 jarig bestaan wordt besloten dat ieder op de eerste bijeenkomst in het nieuwe seizoen zijn/haar eerste gedigitaliseerde AV­serie zat tonen. Degenen die dit nog niet gedaan hebben worden alsnog verzocht foto's in te leveren voor de inswinger voor de AV­dag bij Bob.

Na deze zakelijke onderwerpen gaan we met de series van deze avond beginnen. Eerst een serie van Gerrit Hof was gemaakt tijdens een fietstocht die hij maakte aan de hand van een van de bekende “Verkades albums” die waren samengesteld door de bekende bioloog Jack P. Thijsse. De route ging van de Voorst naar het Gooi en sloot aan op een vorige serie van Gerrit. Vorige keer ging het om de eerste reis. Ook in deze serie zijn de foto’s afgewisseld met de tekening en uit het boek van Thijsse. Een mooie serie, die goed in elkaar zit met de oorspronkelijke tekeningen en de foto’s van deze tijd. Een goede verhouding tussen muziek en stem.

Loading script and Flickr images

De volgende serie is ook van Gerrit en gaat over Sankt Wolfgang. Een mooie serie. Het kaartje van de route door Oostenrijk wordt door velen gemist; deze serie heeft muziek uit Oostenrijk.

Dan volgt er een serie van Bert Siebring over Oradur. Een serie met dramatische muziek over een plaatsje in Frankrijk, waar in de oorlog nog al wat is gebeurd. Maria geeft een reactie omdat zij de vorige keer een serie liet zien over hetzelfde onderwerp. Een indrukwekkende serie, met goed passende muziek en geschreven
tekst in de serie, die te kort op het scherm staat. (advies: je moet de tekst zelf 2 x kunnen lezen, dan is die voor de beschouwer goed te lezen).

Na de pauze laat Bob zijn serie zien over de “Markthal in Rotterdam” Nadat de laptop van Bob is aangesloten en na wat technische problemen wordt deze serie gedraaid. Bob is vol van deze markthal. Dat is te merken aan de serie en aan zijn spreken hierover. Een mooie serie. Bob wil nog een keer terug en verschillende
mensen hebben aangegeven om met hem mee te gaan. Volgens Bob een plek, waar meer mooie series gemaakt kunnen worden. Hij kreeg als advies de verschillende zoombewegingen te stoppen met “een smartmove en niet met recht” (bij eigenschappen). Je moet meer fotograferen vanaf statief.

Dan volgen er series van Rolf de Ruiter over Kaatje in Blokzijl. Een mooie serie met een mooi verhaal. En een mooi slot van de serie. Iets meer verschil tussen stem en muziek volume is wel gewenst.

Dan volgt er nog een serie over de moeraseik, een boom met mooi gekleurde bladeren. De buitenkant van de beelden zijn wazig, het binnenste is scherp.

Nu een serie over kleur. Foto’s van delen van schilderijen. Deze serie is volgens hetzelfde principe gemaakt. Beeld en geluid pasten goed bij elkaar. De gekleurde randen geven een versterkend effect op de kleur van het beeld.

Na iedereen een goede vakantie gewenst te hebben, wordt de vergadering gesloten.

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright