Bijeenkomst 24 maart 2015

De voorzitter opende de vergadering. Hij stelt voor om eerst iets positiefs te zeggen van de serie, dan wordt de serie nog een keer gedraaid en kan tijdens de presentatie gezegd worden wat volgens jou beter kan.

Er wordt een verslag uitgebracht over de AV-dag in Bad-Zwischenahn.
Nu wordt er eerst een serie gedraaid van Maria Brans met de bewegende eenden, die de vorige keer niet bewogen. Dan wordt van Maria de serie Kloster Drubeck vertoond, een serie over een voormalig klooster in Drubeck gelegen in de Harz, vlakbij Werningerode. Een serie met een goede sfeer. Er moet wel opgelet worden, dat de tekst van een eventuele zang correspondeert met de beelden van de serie. Verderop in de avond wordt haar serie Oradour vertoond, een serie over een dorp in Frankrijk. Hier hebben de Duitsers in de 2e wereldoorlog nogal huis gehouden. Bij deze serie is het goed om van te voren iets van het verhaal te vertellen.

 


Dan wordt de serie van Bert Siebring getoond: “Mallorca in 5 minuten”. In 5 minuten wordt een impressie gegeven van de vakantie op Mallorca van vorig jaar. Een mooie serie. Bij de versnelling in de muziek hebben zij een deel laten draaien om dit aan te laten sluiten bij de muziek. Met pianomuziek moet je oppassen dat de tekst niet wegvalt in het geheel.
Dan wordt de serie bekeken van de zonsverduistering van Gerrit Hof, titel: Zonsverduistering.
Deze serie is een gedigitaliseerde diaserie. Een mooie serie.
Verder in de avond nog een 2 series van hem.  Fly Away – Dit is een gedigitaliseerde serie over paragliders.
Met Thijsse rond de Zuiderzee – Van Stavoren naar de Voorst. Een serie waarin dezelfde tocht wordt gemaakt die Thijsse ook maakte. In deze serie worden fotografische beelden afgewisseld met foto’s van de schilderijen, die Thijsse in zijn boek heeft gebruikt. Nadat het geluid is bijgesteld, is het een stuk beter. Beeldformaat is mooi. De afwisseling met de oude plaatjes is erg mooi.
De volgende serie is een serie van Max Joore; getiteld: Zo zou ik wel willen wonen. Hij laat een serie zien die hij als verjaarscadeau gaat gebruiken. Zij waren op bezoek en het had gesneeuwd. Max is rond het huis gaan lopen en heeft overal foto’s van gemaakt. Leuk toch als je straks je huis in wintertooi ziet met op de achtergrond een heerlijk muziekje? Mooie passende muziek, een mooie serie. De titel moet aan het eind van de serie komen. Eerst de serie bekijken, deze op een positieve manier waarderen, dan de serie weer draaien en evt. kritiek spuien. Dit is een goede manier om een opbouwende avond te hebben.
Bob Eijsberg vraagt nog om de foto’s voor de inswinger voor de AV-dag.
In april zullen Bob Eijsberg, Klaas Hulshof, Gerrit Hof, Rolf de Ruiter een serie laten zien. Gerrit neemt zijn beamer mee en Rolf de computer. Bert Siebring zal zijn serie over Oradur laten zien.
Voor sept. moet de eerste serie meegenomen worden, die gedigitaliseerde is. Rolf zal een sleutel van de kast krijgen.
Dan is de vergadering afgelopen, allen worden bedankt en. iedereen wordt een goede reis naar huis gewenst.
Rolf de Ruiter

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright