Bijeenkomst 24 februari 2015

De voorzitter opende de vergadering met enkele mededelingen zoals:

De volgende bijeenkomst op 24 maart krijgen we series te zien van: Bert Siebring, Maria Brans, Max Joore, Klaas Hulshof, Gerrit Jager.
Jubileum van de vereniging. Dit komt aan de orde als inswinger voor de AV-dag. Bob zal de inswinger samenstellen maar hij heeft daarbij hulp van de leden nodig. Meld je bij Bob aan. Ieder lid stuurt een foto van zichzelf en 3 a 4 foto’s van zijn mooiste foto’s uit de series van afgelopen 25 jaar. Voor 21 april.

Verder de eerste avond in het nieuwe jaar (sept) “vieren” we het 25 jarig bestaan. Hiervoor stuurt ieder zijn eerste serie (digitaal) die we dan met elkaar nog eens zullen bekijken en zien hoe ieder gegroeid is in die jaren.
De familieavond. Om het programma wat afwisselender te maken niet meer 1 onderwerp, maar iedereen maakt een korte serie van ca. 2 minuten over een eigen gekozen onderwerp. Op een andere avond bespreken we de series over de fotosafari.
De AV-dag zal waarschijnlijk op 31 okt. plaatsvinden, maar er moet nog een bevestiging komen van de Meenthe. Er is een nieuw logo gemaakt.

Dan beginnen de series. De eerste serie is over Rond het meer van Ohried van Arend Veltkamp. Een rondrit om het genoemde meer. Een serie met rustige overvloeiers en met verschillende muziekstukken van dezelfde componist. De opmerkingen waren: Bij zo’n serie past een verhaal. En evt. teksten duidelijker.

De volgende serie gaat over herfst in het Asserbos van Maria Brans. Helaas was het videogedeelte niet meegenomen op het stickie. Bij een herhaling vanuit het programma zat het video er wel bij. Weer even geleerd hoe dit een volgende keer voorkomen kan worden. Mooie aftiteling.
Dan komt de serie de Ontmoeting van Geert Loer, een verrassende serie over Terschelling, het fotograferen van planten en het verhaal van kapitein Rob.
Na de pauze wordt er een serie vertoond van Henk Hageman over een vakantiereis door Scandinavië. Een mooie serie met goede hantering van kaartjes die de route duidelijk weergaven.
De volgende serie is van Max Joore: ik droomde bomen. Door het effect van één beeld, dat door de hele serie is volgehouden, wordt het een aparte serie met een speciale sfeer. Deze serie moet je ondergaan.
Dan volgen twee series van Rolf de Ruiter: Orvelte. Deze serie is gebaseerd op de ervaring van het geleerde in “Houten”. Een serie met matrix-beelden. Dan nog een serie over waterdruppels. Bijzonder knap gemonteerd met die vallende druppels. Mooie kleur.
Dan is de vergadering afgelopen, allen worden bedankt en iedereen wordt een goede reis naar huis gewenst.

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright