Bijeenkomst 27 januari 2015

Dinsdagavond 27 januari 2015 kwamen we weer samen in 't Overschotje te Fluitenberg. Enkele leden waren met kennisgeving afwezig. Deze avond stond in het teken van de ALV(Algemene LedenVergadering) en heeft Geert Loer een workshop gegeven over MP3 downloaden vanaf het internet. Verder heeft Geert ons een aantal series van eigen hand laten zien. 

 

We zijn begonnen met de ALV met als belangrijkste punten het financiƫle gedeelte. Na de goedkeuring van de Kascommissie en de vergadering werd het bestuur decharge verleend. De contributie voor 2015 zal gelijk zijn aan die van vorig jaar. De kascommissie werd bedankt voor inzet bij de controle. Daarna werd met instemming de nieuwe bestuurssamenstelling goedgekeurd. Het nieuwe bestuur is als volgt samengesteld: Max Joore voorzitter, Rolf de Ruiter secretaris, Arend Veltkamp penningmeester en Bob Eijsberg webmaster. Als dank voor zijn werkzaamheden krijgt Arie voor het secretariaatswerk een bloemstuk overhandigd door de voorzitter. De voorzitter, Max Joore, heeft te kennen gegeven om volgend jaar zijn functie neer te leggen. Iedereen wordt verzocht erover na te denken, wie geschikt is als opvolger. Tijdens de rondvraag kwamen er nog een aantal zaken betreffende de AV-Dag en het jubileum naar voren, die meegenomen zullen worden naar de commissie-vergaderingen.

Geert Loer had een aantal series meegenomen, maar hij startte met de uitleg van de samenstelling van zijn serie van de vorige samenkomst: Reclame. Met veel knip en plakwerk heeft hij deze serie gemaakt.

Daarna vertoonde Geert zijn serie: De Centrale, samengesteld van ingescande dia's. De serie gaf ons een beeld van de teloorgang van deze centrale uit de omgeving van Groningen. De centrale is in 1998 gesloopt. Goede muziek met mooie beelden. De ingescande dia's zijn allemaal op het formaat 16X9 gebracht.

Dan volgt de serie Bornholm, ook een serie met ingescande beelden. Met deze serie brengen we een bezoek aan dit Deense eiland. De twee commentaarstemmen gaven de serie een bepaald cachet, dat goed overkwam. Prachtige beelden en de serie gaf een goede indruk van het eiland. Goede muziekkeuze.

Met uitgereikte beelden voor een oefenwedstrijd om een intro te maken, waarvan Geert er 8 gebruikte, maakte hij de serie: UD (Uncertain Destiny). Een leuke serie en voor Geert zijn eerste digitale serie.

Na de pauze gaf Geert uitleg, hoe hij muziek vanaf internet (You Tube) omzette naar mp3 bestanden voor bv. achtergrondmuziek voor series. Iedereen had de uitleg hierover toegezonden gekregen.

Daarna startte Geert met de serie: Eiland Een serie met zwart/wit beelden (vanaf kleurendia). Om de tekst nog meer te benadrukken heeft hij voor Zwart/wit gekozen. De aanleiding voor de serie was een gedicht van Hans Bouma met bovenstaande titel. De gebruikte muziek is van Robert Lafond. Het afbreken van de muziek was niet helemaal juist. Verder kwam er een opmerking over de standtijd van de tekst van het gedicht. Enkele minder storende springers van de horizon waren opgevallen. Beelden werden omgezet in zwart/wit met Nikon Capture.

De volgende serie: Pirates was gebaseerd op beelden van de Batavia-werf. Hierin werden verschillende stukken muziek (5 stukken) van Hans Zimmer verwerkt. Mooie ruimtelijke muziek, die de basis legde voor de serie.

Met de laatste serie van deze avond: 1903 nam Geert ons mee naar Terschelling. Daar verging in 1903 een schip met kostbare lading, namelijk granietblokken. Deze blokken zijn later geborgen en tot beelden omgevormd, waarvan je een expositie bij West-Terschelling vindt. Deze beelden vormden de basis voor deze serie. De tekst kwam mooi duidelijk over. De serie werd positief beoordeeld.

Op de samenkomst van februari wordt over de Familiedag gediscussieerd. Voor de volgende avond zullen Geert, Max, Rolf, Harro, Arend en Maria een serie op een sticky meebrengen. Rolf zal projecteren. Met een dankwoord aan het adres van Geert Loer voor het prachtige materiaal dat hij ons getoond heeft, werd deze leerzame avond afgesloten met een tot ziens tot de volgende clubavond op 24 februari 2015 en een goede reis naar huis gewenst.

Arie (dit was mijn laatste verslag)

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright