Bijeenkomst 28 oktober 2014

Dinsdagavond 28 oktober 2014 kwamen we weer samen in 't Overschotje te Fluitenberg. Enkele leden waren met kennisgeving afwezig. Allereerst werden e en groot aantal huishoudelijke zaken doorgenomen. De meesten hadden betrekking op de organisatie van de aanstaande AV-Dag van het Noorden. Voor de projectie op de komende samenkomst heeft zich Dick van der Zee aangemeld. Dick heeft één serie gereed alleen moet er nog een *.exe bestand van gemaakt worden. Dick zal daarbij hulp krijgen van een clublid. Verder kunnen we nog een drietal series van Rob Bomhof draaien die door zijn vader zijn gemaakt. Voor de openvallende bestuursfunctie heeft zich nog niemand gemeld.

 Deze avond werd verzorgd door Gerrit Hof. Hij presenteerde ons een aantal nieuwe series en een paar opgewaardeerde series. De eerste serie die Gerrit ons liet zien was: Floriade 2012. Met deze serie werd een impressie gegeven van een dagbezoek aan deze tentoonstelling. Een leuke serie met goede muziek en duidelijke gesproken tekst. Iedereen was enthousiast over deze serie. Opvallend dat de serie gefotografeerd was met een pocketcamera. Wat een kwaliteit en wat is de fotografische techniek de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. Leuk effect met de “schuivende beelden”. De muziek was in hoofdzaak een eigen compositie op het keyboard.

 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof
 • foto Gerrit Hof

De volgende serie droeg de titel: Krimmler Wasserfälle. Deze serie was opgewaardeerd naar het 16:9 formaat. Voor het geluid in deze serie is de oude geluidsband gebruikt. Er ontstond enige discussie over het live-geluid van de watervallen. Geadviseerd werd om het geluid van de waterval achter de gehele serie te plaatsen en dan de geluidssterkte aan te passen aan het beeld dat vertoond wordt (dichtbij of verder af). Leuk idee maar als je alleen maar over de gemixte band beschikt? De serie mist een duidelijk intro (waar, wat en hoe?). De lichte partijen in het beeld leken, gezien vanaf de zijkant ?, enigszins uitgebeten.

Met de serie Hallstatt bleven we in Oostenrijk (Opper Oostenrijk). Hallstatt is ingeklemd tussen de Hallstättersee en het Dachsteingebergte. Het was tot 1960 alleen per boot te bereiken. Met deze serie werden we meegenomen tijdens een wandeling door deze plaats. Compliment voor de opzet van de serie, een duidelijke rode draad en een boeiend verhaal. Advies bij het beeld van de uitgang van de kerk niet “in- maar uitzoomen”.

Ootmarsum is ook een vernieuwde serie, niet alleen het formaat maar ook een aantal beelden. We beleven een rondgang in deze prachtige Twentse plaats. Vooral in de avonduren geeft dit spookachtige beelden en dat geeft inspiratie voor allerlei vreemde denkbeelden. Gelukkig wordt de andere morgen, bij daglicht, alles veel duidelijker. Leuke serie die misschien nog wat luguberder had gemogen door eventueel beelden meer onscherp te maken of er maskers overheen te laten lopen !!!! Leuke serie en goed van opzet.

Na de pauze vervolgde Gerrit zijn programma. Voor de presentatie gebruikte Gerrit een mediaplayer waarvoor de bestanden van de series gerendeerd moeten worden in *.wmv bestanden. Let daarbij op dat je de goede instellingen gebruikt (oa. De frames per seconde, verschillend voor diverse apparaten, zoals pc of tv).

Salzburg is een prachtige stad die bekendheid geniet als muziekstad en geboorteplaats van Mozart. Voor zijn geboorte is er het slot Altenau gebouwd. Dat kreeg later de naam Mirabell. De serie Mirabell Garten geeft ons een korte impressie van de tuin van dit slot. Een mooie serie met grappige momenten. Mooie beelden, maar niet iedereen vond het laatste muziekdeel zo geslaagd. Advies: probeer het protestdeel nog wat dynamischer te maken door bv. extra beweging van de beelden.

Zolang ons land op de kaart staat leveren we een gevecht met het water. Met de serie, Kathedraal van Stoom, nam Gerrit ons mee naar Lemmer. Daar staat nog het Ir. D. F. Wouda-stoomgemaal, dat als museum dienst doet. Maar niet alleen dat, ook wordt het weer in werking gezet als dat, in extreme natte periodes, nodig is. Met deze serie kregen we een uitstekende indruk van de vroegere en hedendaagse waterbeheersing. Goede documentaire met prachtige beelden. Enige discussie ontstond over de muziekkeuze en de beelden in het begin (de terpen).

Met de laatste serie van deze avond, Boele Bregman, maakte Gerrit ons deelgenoot van een stuk jeugdherinnering. Deze kunstenaar was, met een oom van Gerrit, in de tweede wereldoorlog ondergedoken. Gerrit was 9 jaar toen hij met Boele Bregman in aanraking kwam. Hij begeleide zijn oom en Boele door een drassig gebied, als de beide heren vanuit hun onderduikadres op vrijersvoeten gingen. Met deze serie gaf hij een impressie van het leven van Boele en zijn kunstwerken. Een prachtige serie met goede oplossingen voor technische zaken zoals bv. de uitsneden van de schilderijen en de scherpte van de beelden. Advies portretten in het riet, maak het riet wat onscherper.

Met een dankwoord aan het adres van Gerrit Hof voor het prachtige materiaal dat hij ons getoond heeft, werd deze eerzame avond afgesloten met een tot ziens tot de volgende clubavond op 25 november 2014 en een goede reis naar huis.

Arie

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright