Bijeenkomst 22 april 2014

Dinsdagavond 22 april 2014 was alweer de laatste avond van dit seizoen. Deze samenkomst werd geleid door Rolf de Ruiter. Een aantal leden waren met kennisgeving afwezig. Begonnen werd met enkele zakelijke punten. Zo werd vastgesteld dat de jaarlijkse fotosafari dit jaar naar de Batavia werf in Lelystad zal gaan. Er zijn 3 data gepland (27/8, 3/9 en 10/9). Iedereen geeft nog even op welke datum haar/hem het beste past, zodat het bestuur een keuze kan maken. Van deze safari wordt verwacht dat we er een 2 min. serie van maken en deze op de familieavond in januari 2015 vertonen.

Eveneens werd de inhoudelijke tekst van het inschrijfformulier en het reglement voor de AV-Dag van het Noorden 2014 vastgesteld. Op korte termijn worden de beide stukken op de website uitgetest.

Inmiddels zijn de data voor de bijeenkomsten in het komende seizoen, in overleg met de beheerder van de zaal, vastgelegd. Helaas is het nog niet mogelijk om deze data nu al in te vullen met namen van presentatoren. Daarvoor is een inventarisatie nodig. Degenen die nog niet vertoond materiaal in de kast hebben liggen, werden verzocht dit aan de secretaris door te geven. Het bestuur vult dan, in overleg, de avonden in.

Deze avond werden er presentaties op het doek gebracht door Henk Hageman en Bert & Bertha Siebring. Henk Hageman beet de spits af en begon met de serie: "COBRA, een bezoek aan het Cobra-museum in Amstelveen". Een kleurrijke serie met een goede muziekkeuze. De serie was goed opgebouwd, maar of de kijker genoeg tijd had om alle indrukken van de beelden in zich op te nemen werd niet door iedereen gedeeld. Echter, het was een keuze van de maker, de serie mocht naar zijn mening niet te lang worden. Nadelig werd de lengte ook beinvloed door de tijd die nodig was voor de overvloeiers van de achtergronden. Bij de start van de presentatie kwam het geluid niet goed over. Dit werd ter plaatse hersteld door een andere instelling van de geluidskaart (Windows en de besturingssoftware van de geluidskaart) van de PC. Naar aanleiding van een vraag werd uitgelegd, hoe dat probleem werd opgelost.

De tweede serie van Henk was een reeds eerder vertoonde serie: "Boswandeling II". In deze serie was een stuk film opgenomen. Henk heeft ons duidelijk gemaakt hoe je een goede overgang creeert van een stilstaand beeld naar bewegende beelden. Het is een vrij ingewikkeld proces om dat met de AV-software uit te voeren, maar geeft goede resultaten.

Met de serie "Licht en schaduw". een compilatie van mooie beelden van zijn laatste zomervakantie, liet Henk ons mee genieten. In de serie zat een stuk gezongen tekst. Opgemerkt werd of de tekst geverifieerd was met de inhoud van de serie. Vooral bij buitenlandse teksten kan het je overkomen dat je een totaal verkeerde tekst gebruikt. In dit geval was dat gebeurd. Een opname in de serie van orchideen wordt door het daar op volgende beeld gescalpeerd, misschien kan dat verbeterd worden. Goede muziekkeuze, mooie beelden.

Na de koffiepauze waren Bertha en Bert Siebring aan de beurt. "Cruise van Moskou naar St Petersburg" was een reisverslag van deze vakantietrip. Als onderscheid met vorige vakantieseries werd er nu regelmatig een landkaart in beeld gebracht met daarop aangegeven de etapperoutes. Over de duidelijkheid van deze kaarten waren de makers nog niet tevreden. Kaarten voldoen wel, geadviseerd werd om de kleur van de lijnen contrastrijker te maken en eventueel de standtijd iets te vergroten. Prachtige serie, goed verzorgd en in elkaar gezet. Kleine opmerking over de muziek/stem verhouding: Zet de muziek nog 3 dB lager omdat de stem goed verstaanbaar was. Unaniem werd vastgesteld dat de mediaspeler een goede beeldkwaliteit op het doek zette. Misschien zouden de beelden nog wat contrastrijker gemaakt kunnen worden met een fotobewerkingsprogramma.

Daarna werd de serie "Ballooning" getoond. Van gedigitaliseerde dia's was deze reportage van een ballonvaart samengesteld. De tekst was ingesproken door een 11 jarige kleinzoon. Het geheel kwam verfrissend over. Goed ingesproken tekst en goede verhouding met de muziek. Gevraagd werd of je bij een media-speler ook een bureaublad met links kunt maken. Schijnt wel mogelijk te zijn, maar is vrij complex.

De laatste serie van de avond namen Bertha en Bert ons mee naar "IJsland". Prachtige registratie van deze vakantiereis. Overvloeier bij het “conferentie-huis” wat aanpassen (vloeiender), misschien is enige bewerking van de beelden aan te bevelen.

De leden die deze avond verzorgd hadden werden bedankt voor hun bijdrage. Iedereen werd een goede vakantietijd en een goede reis naar huis toegewenst. De volgende samenkomst is op Dinsdagavond 23 september 2014.

Arie

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright