Bijeenkomst 22 november 2016

Max Joore heet de aanwezigen welkom. Hoewel er veel leden om verschillende redenen afwezig zijn, blijkt toch meer dan de helft wel aanwezig te zijn.

De NVGB bestaat 60 jaar en heeft alle regionale groepen gevraagd een presentatie te maken. De Drentse AV-groep heeft zich hiervoor aangemeld en Rolf en Max hebben al gebrainstormd over de mogelijkheden, die verder uitgewerkt moeten worden.
Voor deze avond staan op het programma:

  • Foto’s van Gerrit Jager
  • Twee series van Bert en Berta Siebring, die besproken kunnen worden
  • Een serie van Max, die klaar, maar nog niet áf is.

De eerstvolgende bijeenkomst is de “familiedag” op 17 januari 2017. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk leden dan een korte serie laten zien. Max inventariseert wie van de aanwezigen daarvoor series beschikbaar heeft. Max, Maria en Bert en Berta zullen in elk geval iets laten zien.

Intussen zijn Henk Hageman en Klaas Hulshof bezig geweest om de apparatuur zover te krijgen, dat er een serie kan worden vertoond, maar het geluid doet het niet. Daarom krijgt Gerrit eerst de gelegenheid om een deel van zijn vogel-collectie te laten zien. Van de meeste vogels kan hij ook de namen noemen. We zien een aantal prachtige opnames voorbij komen. De laptop weigert de bestanden op de laatste usb-stick te openen, en omdat er geen internetverbinding is, is dit niet op te lossen.

We hebben al twee koffiepauzes gehad en gaan nog wat drinken.

Max leest een tekst voor, die hij heeft gemaakt voor het NVBG-jubileum. Het idee is om een serie beelden te laten zien van 60 jaar geleden, dus uit de zestiger jaren. Tijdens de presentatie van die beelden breekt Max in met zijn tekst over de ontwikkeling van beeld en geluid in de loop van de jaren.

Henk heeft intussen de pogingen om geluid van zijn laptop op de geluidsboxen te krijgen gestaakt, en vertelt dat hij de zaal voor de AV-dag heeft besproken voor 4 november 2017.

Max sluit de bijeenkomst en wenst iedereen een fijne kerst en een goede jaarwisseling.

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright