Bijeenkomst 25 oktober 2016

De voorzitter, Max Joore, opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. We beginnen de avond met een korte nabeschouwing van deze AV Dag.

De geprojecteerde teksten tussen de series moeten in het vervolg weer gesproken worden, dat komt prettiger over en het licht moet aan tussen de series om zo nodig aantekeningen te kunnen maken. Waarom is er geen groepsfoto gemaakt van alle inzenders. Verder wordt er gesproken over de voortgang van de dag. Henk Hageman vraagt in het vervolg meer inzet van de leden bij de voorbereiding want wanneer iemand ziek wordt komt de kleine groep van de voorbereidingscommissie ontstaan grote problemen.

Maria meldt zich om te helpen bij de werkzaamheden van de voorbereiding. Rob wil volgend jaar wel het programmaboekje maken. Wie wil er verder helpen met de voorbereidingen van die dag. Graag melden, want er is meer hulp nodig. Henk Hageman maakt aantekeningen en zal e.e.a. in de voorbespreking van een volgende AV- dag meenemen.

Wij gaan nu series bekijken. Harry zal in het bijzonder het geluid beoordelen en Bob de beelden.

Maria laat enkele series zien, de eerste is over het station van Luik, mooie beelden, de overvloeiers mogen iets langer, zodat door het lijnenspel een derde beeld ontstaat. De muziek, geeft een bepaalde rust maar wordt een beetje tam. Er zouden enkele treinen gehoord moeten worden het onderwerp is tenslotte een station. De geprojecteerde teksten moeten over één beeld staan en niet over meerdere beelden.

Dan wordt de serie "Beleef Dokkum" getoond. De overvloeiers zijn af en toe niet helemaal correct. De muziek met de fluit is goed te gebruiken, maar oppassen dat de fluit niet te overheersend wordt. De serie heet beleef Dokkum, maar er wordt te weinig beleefd, het is een beetje passief.
Dan volgt “De eerste stappen in het oosten”. Muziek goed passend, er moet wat live geluid bijgevoegd worden. De beelden zijn boeiend, maar door de titel wordt je op het verkeerde been gezet, men verwacht een bezoek aan Japan maar het is een bezoek aan een Japanse beeldentuin hier in Nederland. Geert kwam met het voorstel: Je kunt op een tweede spoor muziek van Labreche; iking, zetten en deze op de achtergrond zacht mee laten spelen. In de pauze worden onderling nog even wat ideeën uitgewisseld.

Na de pauze wordt No 1 en 2 van de publieksprijzen van de AV-dag nogmaals bekeken.

Dan laat Max een stukje van de serie zien, waar hij mee bezig is : “Je t'aime”. Een verloren liefde, die wordt uitgebeeld met letters van schelpen op het strand, overspoeld door de vloed. Verder beelden van het verlaten strand in de mist. Max fantaseert over een verloren liefde, waarvan de jongen de naam van het meisje zó neerlegt, dat de zee de naam weer neemt en deze verdwijnt in het water. Dit wordt vast een spannende serie.

Volgende keer zijn Max en Rolf er niet, Bob heeft dan de leiding, Henk neemt zijn beamer mee, Bert Siebring en Gerrit Jager nemen een serie mee. Wie maakt van deze avond een verslag? Dan sluit Max de vergadering en wenst iedereen wel thuis.

 

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright