Bijeenkomst 12 april 2016

Bob opende de vergadering en heette iedereen welkom. Berichten van verhindering van Max Joore en Arend Veltkamp. Rolf zat in verband met een gebroken middenvoets beentje gekluisterd aan zijn rolstoel. Vandaar dat Bob de opening voor zijn rekening nam.

Ieder had zijn of haar bijdrage voor deze bijeenkomst, een korte serie van ca. twee minuten mee gebracht en omdat hij toch voorin de zaal stond mocht Bob het spits afbijten.

Magische vormen van Bob Eijsberg.
Geheel onvoorbereid begin ik aan de AV-safari naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Het zou is iets van een bloemententoonstelling zijn waar je leuk kunt fotograferen. En inderdaad het is één grote show van vele soorten, kleuren en vormen van prachtige orchideeën, omringd door vogels, vlinders en waterpartijen met grote en kleine vissen en schildpadden.
Aanvankelijk knip ik maar raak nog zonder enig plan, tot ik op een verscholen plek een bordje zie hangen waarop staat: magische vormen. Op dat moment bedenk ik, ja dat is het, het zijn betoverende vormen en kleuren waardoor ik omringd ben. Ik begin het bijzondere van deze tuin in te zien. Vanaf dat moment wordt mijn 'maar raak knippen' het werken aan een beeldverhaal over een avontuur door dit sprookjesachtige park dat een bezoek meer dan waard is.

Orchideeën-hoeve van Gerrit Hof.
Een grappig beeldverslag van de rondwandeling die Gerrit maakte in de Orchideeën Hoeve,wie hij tijdens zijn wandeling allemaal tegen kwam en hoe zij dit beleefden

Bedwelmd door geur en kleur van Max Joore.

Vlinders in de orchideeënhoeve van Rolf deRuiter

Geprobeerd is om het onrustige van de afdeling vlinders te vangen door water er transparant over te laten zien.

N....iets van Geert Loer
Het doel van de serie is om bloemen te koppelen aan symboliek en omgekeerd. De tekst moet het bewustzijn van ons bestaan ondersteunen. De lengte van de serie is 2.04 minuten.
In totaal zijn maar 18 beelden gebruikt en deze zijn gemaakt tijdens de fotosafari in Luttelgeest. Het gedicht is van Densi Veldman. De muziek is van Harry Gregson-Williams en is filmmuziek van de film “Cowboys and Aliens”.

Orchideeën van Maria Brans

Onze jaarlijkse safari-dag in de Orchideenhoeve, een korte impressie van een fijne dag.

Wijn proeven van Harry Bennink
Tijdens een vakantie bezoekt Harry een wijngaard waar natuurlijk de wijn ook geproefd moest worden.

Bla-blo-bla van Arie Oostdijck

Bla(deren)Blo(emen)Bla(uwe vlinder) Impressie in een drieluik van een fotoshoot in de Orchideeënhoeve te Luttelgeest (2015) met de Drentse AV-Groep. Door de tijdslimiet van ca. 2 min (2:19) moet de inhoud beperkt worden tot enkele aandachtspunten. Tussen de orchideeën staan veel meer planten, met soms prachtige bladvormen en aparte bloemen. Dat gaf de startbasis voor de serie. Meervoud van blad is bladeren en dat is niet alleen een zelfstandig naamwoord, maar ook een werkwoord. Met de moderne digitale techniek laat "bladeren" zich goed verwezenlijken op het doek. Het tweede blok (Blo) laat ook de pracht van de andere bloemsoorten naast de orchideeën zien. Het laatste deel was bijna een obsessie geworden, want het heeft zowat een hele dag gekost om een schimp van de blauwe vlinder vast te leggen. Hij/zij liet zich niet zomaar strikken en helaas ik had geen zout bij me.

De Orchideeën-hoeve van Bert Siebring
Zoals de titel aangeeft worden behalve orchideeën ook andere planten en ook dieren, zoals aapjes, lori’s, schildpadden en vlinders getoond. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende mogelijkheden van het wings-programma. De gebruikte muziek is ritmisch en snel en afkomstig van een cd met muziek voor videopresentaties.

De Orchideeën-hoeve, een tropisch paradijs van Berta Siebring
Voor “De Orchideeënhoeve, een tropisch paradijs”, is gebruik gemaakt van muziek van de cd “Dream Express” en wel “Shaman” van Carlos Fregtman. Niet alleen aan de orchideeëntuin en de vlindertuin, maar ook aan de orchideeënkas en vlinderkweekruimte wordt hier aandacht besteed.

Verraderlijke schoonheid van Johan Berghuis
De mooie bloem papaver waarvan uit de zaadbol wit sap komt (opium) dat een verslavende werking kan geven. Al eeuwen lang wordt de mens gefascineerd door stoffen die invloed hebben op de geest. De mens tussen hemel en hel.

Komani-lake van Wil Kuiper
Will en Thea nemen ons mee voor een avontuurlijke reis naar Albanië. In dit deel van die reis trokken zij rond het Komani-Lake over bijna onbegaanbare wegen en door kleine vriendelijke dorpjes die zij wel heel bijzonder in beeld brachten.

Sankte Aldegon, video Klaas Hulshof

Tot besluit van deze avond werd de meest originele serie gekozen, dit was het verhaal van Bert Siebring waarin hij niet alleen de orchideën maar ook andere boeiende beelden van de Orchideën-Hoeve wist vast te leggen. Hij ontving daarvoor de zijden wisselroos die hij het komend jaar mag beheren. Dan dankt Bob ieder voor zijn of haar bijdrage aan het slagen van deze avond en wenst allen wel thuis.

 

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright